VIELHA

Situada a 974 m d’altitud, Vielha, la capital de la famosa i entranyable comarca de la Vall d’Aran, i cap del municipi de Vielha, et farà descobrir el Pirineu més autèntic. Envoltada de cims de més de 2.000 m i amb els rius Garona i Nère que travessen les seves artèries principals, Vielha convida a passejar pels seus carrers i descobrir el seu important nucli comercial on el visitant hi trobarà tot tipus de botigues especialitzades en esports d’aventura, alta muntanya i neu. Les avingudes més grans contrasten amb els carrers estrets i les cases antigues del casc antic, que amb el temps s’han convertit en locals amb una gran oferta culinària, restaurants i bars que conviden a gaudir de la gastronomia local en totes les seves modalitats. Passejant pel casc antic hi trobaràs cases medievals amb interessants façanes renaixentistes en perfecte estat com la Tor deth Generau Martinhon (segle XVII), seu del Museu dera Val d’Aran i la Glèisa de Sant Miquèu, que alberga en el seu interior el preuat Crist de Mijaran, talla de fusta d’origen romànic de gran valor. També es recomana una visita al Museu dera Lan. 

 

Durant tot l’any Vielha és el centre neuràlgic per a les persones amants de la muntanya i de les activitats d’oci a l’aire lliure en totes les seves modalitats. Els allotjaments de la zona són el punt de sortida perfecte per nombroses excursions a peu, en bicicleta o en raquetes -com el Montcorbison (2.176 m) o el Camin Reiau- o bé altres rutes familiars per fer en vehicle com l’ Artiga de Lin o la Bassa d’Oles. A Vielha, cada estació de l’any es mostra en tota la seva esplendor. El programa gratuït d’activitats que ofereixen la majoria d’hotels de la zona, promet trobades inoblidables amb un món alpí de somni.

Complementen l’oferta esportiva diverses instal·lacions, complexos esportius, pistes de pàdel, rocòdrom així com el Palai de Gèu, perfectes per a entrenaments esportius en alçada.

A més, a Vielha hi trobaràs tots els serveis necessaris per convertir la teva estada un record inoblidable.

Veure mapa