Com arribar-hi

L’accés a Vielha es pot realitzar a través de 4 vies de comunicació: la carretera més freqüentada és la carretera N-230, que a través del túnel de Vielha (5.173 m de longitud), uneix la Ribagorça (entrada sud: 1.626 m) amb l’Aran (boca nord del túnel a 1.390 m). Des del Pallars Sobirà i a través del Pòrt dera Bonaigua (2.072 m), la carretera C-28 recorre els 14 km que uneixen Baqueira amb Vielha. Des de França, els accessos a la Vall d’Aran són dos: el Pònt de Rei y el Pòrt deth  Portilhon. Els dos enllacen amb l’N-230, el primer per la carretera francès N-618 i el segon per la D618A, que es converteix en la N-141 fins al poble de Bossòst.

Tren

Vielha no disposa de comunicació directa en tren. Les poblacions amb estació de tren més propera són les següents:

Lleida: 165 Km 

Telèfon: +34 902 240 202

Ferrocarrils España - RENFE: www.renfe.es

Montrejeau (França): 60 Km 

Telèfon: +33 836 353 535

Luchon (França): 40 Km

Telèfon: +33 836 353 535

Ferrocarrils França - SNCF: www.sncf.es

La comunicació des d’aquestes poblacions amb Vielha s’ha de fer en combinació amb algun transport per carretera. Des de Lleida en autobús o en taxi i des de França únicament en taxi, ja que actualment no existeix transport públic per enllaçar aquests dos territoris. També existeix l’opció de llogar un vehicle a alguna d’aquestes estacions de tren. 

 

En autobús

L’empresa de transports ALSA cobreix el transport públic fins a Vielha amb línies regulars i serveis diaris des de Barcelona i Lleida. La mateixa empresa ofereix també un servei de transport que connecta les diferents poblacions araneses.

www.alsa.com

En avió

Vielha no disposa de comunicació directa en avió. Les poblacions amb aeroports més properes són les següents:

A Espanya: 
Aeroport de Pirineus a Lleida
: 145 Km
Aeroport de Saragossa: 290 Km
Aeroport de Barcelona: 350 Km

La comunicació d’aquestes poblacions amb Vielha s’ha de fer en combinació amb algun transport per carretera. Des de Lleida i Barcelona en autobús o en taxi i des de Saragossa en taxi; o bé enllaçant amb l’AVE fins a Lleida. També existeix l’opció de llogar un vehicle a algun d’aquests aeroports.

A França:
Aeroport de Toulouse:
166 km
Aeroport de Tarbes: 161 km
Aeroport de Pau: 157 km

La comunicació d’aquestes poblacions amb Vielha s’ha de fer en combinació amb transport privat en taxi. O bé llogant un vehicle que es pot fer en algun dels diferents aeroports, ja que actualment no existeix transport públic que enllaci aquests territoris.

 

http://www.aena.es/es/aeropuerto-barcelona/index.html http://aeroportlleida.cat/es/ http://www.toulouse.aeroport.fr/ http://www.aena.es/es/aeropuerto-girona-costa-brava/index.html