MENJAR I BEURE

La gastronomia és el complement perfecte per refer-se després de gaudir de la impressionant oferta d’activitats i d’oci que ofereix el territori en plena natura. Descobreix la gastronomia dels acollidors restaurants del municipi. S’hi serveixen plats deliciosos i tradicionals com l’Olha aranesa (sopa elaborada amb diferents ingredients: carn, llegums, pasta, verdures, etc), guisats de carn de caça (cérvol, porc senglar), receptes cuinades amb derivats de l’ànec (maigrets, confits...) o bé uns dolços típics com les crepes.

Menjar a Vielha és un plaer que s’adapta a tots els paladars i butxaques. Des de la cuina més selecta als plats més tradicionals que, indubtablement, t’aproparan als aromes i sabors de muntanya. Tot això macerat amb els millors ingredients i l’hospitalitat d’uns cuiners que sens dubte proporcionaran plaer als paladars més exigents. A més a més,  nombrosos restaurants i bars de la zona s’han especialitzat en la cuina en miniatura o pintxos. Si et ve de gust passar una bona estona bevent i menjant d’una manera diferent i més informal, et convidem a que descobreixis aquests llocs localitzats del casc antic, passeig i zona comercial de Vielha. Vine a gaudir d’aquesta cuina en miniatura i deixa’t seduir per la bona manera de fer d’aquests cuiners que, influenciats per la cuina basca, han fet d’aquesta tradició una autèntica temptació. No importa si prefereixes un pintxo, una cervesa o un menjar més sofisticat o tradicional, l’oferta gastronòmica de Vielha satisfà tothom d’igual manera. Per acabar d’arrodonir les propostes gastronòmiques, tots els dimarts de l’any té lloc el Pintxo Pote, dia en què la majoria de bars de la localitat ofereixen un pintxo i un pote (beguda) a un preu estipulat. L'elaboració dels pintxos ha permès obrar amb tota llibertat a l’experimentació i imaginació dels cuiners, on la qualitat i la bona manera de fer d’aquests ha fet que setmana rere setmana siguin més les persones que s’apropen a la població per tastar aquests deliciosos menjars de la gastronomia aranesa.

A continuació detallem els diferents establiments on es pot menjar a Vielha i on trobaràs tot tipus de gastronomia: cuina tradicional, cuina internacional, restaurants amb un menú diari, pizzeries, etc..